And the Oscar goes to...

on tiistai 1. maaliskuuta 2011
Oscarit jaettiin nyt 83:n kerran, ja uskaltaisinpa väittää, että ihan hyvin jaettiinkin. The Kings Speech sai tärkeimmät palkinnot (ohjaus, miespääosa, elokuva ja käsikirjoitus), ja se onkin kaikin puolin hyvin tehty klassinen draama. Colin Firth ja Geoffrey Rush tekevät mahtavat roolit ja Tom Hooper ohjaa taidokkaasti.

Tällä kertaa parhaaksi elokuvaksi oli ehdolla monia hienoja elokuvia kuten Black Swan ja True Grit, ja joidenkin mielestä myös Fincherin The Social Network olisi voinut voittaa. Ehkä kaiken tämän maallisen myllerryksen aikana on jotenkin ymmärrettävää, että voiton korjaa kuitenkin tällainen inhimillinen ja lämmin elokuva itsensä ja vaikeuksien voittamisesta. Kings Speechissä on paljon mihin ihmisten on helppo samastua, ja sen katsominen on jopa voimaannuttava kokemus, sellainen mitä moni kyyninen nykyelokuva ei pysty (eikä toki pyrikään) tarjoamaan.

Onhan koko Oscar-instituutio melko vääristynyt, angloamerikkalainen, hyvävelikerho. Mutta eipä se haittaa, kunhan muistaa että nämä pystit ja amerikkalainen elokuva ylipäänsä eivät ole koko totuus (elokuva)maailmasta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti