Prequel of a remake

on sunnuntai 6. maaliskuuta 2011
Hollywoodissa vanhojen klassikkojen ja vieraskielisten hittielokuvien uudelleenfilmatisoinnit ovat olleet pitkän aikaa liiankin arkipäiväinen ilmiö. Tähän kun lisätään vielä jatko-osat menestyneille elokuville, niin huomataan, että mitään hirveän omaperäistä ei kaivata eikä tarvita, kun päämääränä on tehdä vain mahdollisimman paljon rahaa.

Onkin todella mukava huomata pientä kekseliäisyyttä ja omaperäisyyttä kun John Carpetenrin vuonna 1982 ohjaamasta kulttielokuvasta The Thing ei tehdä uusintaversiota, eikä tylsämielistä jatko-osaa, vaan esiosa (teos, jonka tarina edeltää aiemmin julkaistua teosta). Uudessa pätkässä saadaan valotusta siihen mitä Norjalaisten tutkijoiden leirissä todella tapahtui. Toki tälläkin elokuvalla on pitkä matka siihen että se olisi hyvä, mutta minusta sillä on jo lähtökohtaisesti paremmat mahdollisuudet kuin usein vastaavissa tilanteissa. Keväämmällä sitten nähdään miten tässä kävi...


Täytyy vielä muistuttaa, että kaikki uudelleenfilmatisoinnit eivät ole roskaa. Juurikin Carpenterin The Thing on versio elokuvasta The Thing from Another World (1951), ja huomattavasti alkuperäistä parempi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti